AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Avstralija

Avstralija in Nova Zelandija Na tej strani najdeš nasvete, potopise in popotne dnevnike, ki jo na spletno stran Popotnik pošiljajo naši popotniki. Vse bralce vabim da si preberejo dolgo vrsto člankov, fotoreportaž in informacij z vseh koncev sveta. Ko se prihodnjič odpraviš kam daleč, bomo vsi hvaležni, če eno kopijo svojih javljanj pošlješ tudi na naš naslov. Tudi vsi tvoji prijatelji jih bodo tam gotovo z veseljem prebrali.

Avstralska zveza (angleško Commonwealth of Australia) je po površini šesta največja država na svetu in edina, ki v celoti zavzema kakšno celino, in največja v Avstralaziji. Na severu so prek morja Indonezija, Papua Nova Gvineja in Vzhodni Timor, na jugovzhodu pa Nova Zelandija. Ime Avstralija izhaja iz latinske fraze terra australis incognita, ki pomeni neznana južna dežela (glej Terra Australis).

Avstralska vlada odsvetuje televizijo za otroke do dveh let. Sydney – Nove smernice avstralske vlade glede vzgoje otrok odsvetujejo gledanje televizije za otroke, mlajše od dveh let, saj bi to lahko škodovalo razvoju njihovih jezikovnih sposobnosti in zmožnosti koncentracije. Vlada je smernice, v prvi vrsti namenjene vrtcem, a tudi kot nasvet za starše, oblikovala v luči boja proti prekomerni teži avstralskih otrok.

Slovenian Radio Program. Dobrodošli na straneh radia SBS, oddaje v slovenskem jeziku. Na naših radijskih valovih lahko prisluhnete novicam iz domovine, sveta in Avstralije, ter aktualnim temam, ki jih za vas pripravijo slovenski novinarji. Prav tako lahko občasno prisluhnete novicam in dogajanjem iz Avstrije, Italije, Argentine in ostalih držav, kjer prebivajo Slovenci.


Thezaurus Slovenian Community in Australia
.

AIEC Australian International Education Centre, Budapest.

No Responses to “Avstralija”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: