AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Ausztráliá Kanada Bevándorlási Hírek

Melbourne hirös városában sok külföldi diák számára annyira kilátástalan a helyzet, hogy most már hajlandók lennének akár Kanadába is kivándorolni. Ezt az igényt kielégítendő, máris megjelentek a kanadai bevándorlási lehetőségekről szóló hirdetések. Az utcákon röplapokat osztogatnak, az indiai diákok pedig hosszú sorokban állnak az irodák előtt.

Melbourne-i kollégám szerint átlagosan 25 ezer dollárt kérnek az irodák. Ez gyanúsan magas összeg. Különösen gyanús, hogy néhány ügynök már biztos bevándorlás hirdet. Ennyi pénzért megtehetik, nem?

A kanadai bevándorlási díjak és az ottani ügynöki díjak az ausztrálhoz hasonlóak. A kanadai bevándorlási szabályok is szigorúak. Nehéz elképzelni, hogy egy diák megfelelne. Például az ausztráliai heti 20 órás diákmunkát Kanada biztosan nem fogadja el szakmai gyakorlatnak, mert ők teljes munkaidőt követelnek.

Kanadában is létezik egy olyan útvonal, ami Ausztráliában éppen lezáródott: ott lehet tanulni és a tanulás után maradni. A dolognak természetesen költségei is vannak. Indiai diákok arról panaszkodtak, hogy már olyan hitelkihelyezők is működnek a piacon, akik megszerzik a tanulmányokhoz szükséges összeg kétszeresét, de rögtön el is teszik a felét. A diák persze a teljes összeget törleszti majd.

A kanadai tanulmányok megkezdéséhez is több kell, mint ami az ausztrálhoz kellett. IELTS 6-os angoltudás, jó iskolába iratkozás, stb.

Ausztráliában az ausztrál bevándorlási ügynökök működését alapos és szerteágazó törvények és szabályok irányítják. Ezek olyan szoros kereteket jelölnek ki, hogy még egy kezdő ügynök is jól működhet.

Ausztráliában a kanadai bevándorlási ügynökök működését viszont nem szabályozza semmi, csak az általános fogyasztóvédelmi törvények. Itt az lehet kanadai ügynök, aki kinevezi magát annak. Most, hogy az ausztrál oktatási piac összeomlott, sok iskolaügynök úgy gondolja, hogy előlép kanadai bevándorlási ügynöknek vagy kanadai iskolaügynöknek. Az is szép pálya, pláne ha van egy elkeseredett tömeg, amely hajlandó minden igába belehajtani a fejét, csak Indiába ne kelljen visszamenni.

No Responses to “Ausztráliá Kanada Bevándorlási Hírek”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: