AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Ausztrália Hírek

Ausztrália Hírek

Előrehozott parlamenti választások kezdődtek szombaton Ausztráliában. A szavazóhelyiségek reggel nyolc órakor nyitottak meg, és mintegy 14 millió választópolgárt várnak az urnákhoz este tíz óráig. A szavazók megválasztják a 150 tagú új alsóházat és a 76 fős szenátus tagjainak a felét. A választások idő előtti megtartását a kormányon lévő balközép Munkáspárt kezdeményezte. A párt élére június végén Julia Gillard került, és a politikus automatikusan a miniszterelnöki poszton is felváltotta Kevin Rudd pártvezért. Rudd azért volt kénytelen távozni, mert a párton belüli támogatottsága jelentősen visszaesett, miután a Munkáspárt népszerűsége április óta zuhanórepülésben volt.


A Magyarországon is érdekelt SABMiller óriásvállalat felvásárolná az ausztrál Foster’s csoport sörgyártó részlegét
. Brit lapértesülés szerint a SABMiller 10 milliárd dollár körüli összeget fizetne a Fosters’ Carlton & United Breweries nevű cégért, amely nagyjából a felét uralja a hanyatló nyugat-európaival szemben igen stabil és jól jövedelmező ausztrál piacnak. A sajtójelentést nem kommentálta a SABMiller és a Foster’s sem. A Foster’s még tavasszal jelentette be, hogy szétválasztja bor- és sörüzletágát. Elemzők arra számítanak, hogy 2011-ben fejeződhet be a vállalat átszervezése, így a sörgyártó és -forgalmazó üzletág is csak jövőre kerülhet eladósorba.

No Responses to “Ausztrália Hírek”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: