AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Diákmunka Tanulj Ausztráliában

Diákmunka AusztráliábanA tanuló vízumhoz automatikusan csatolnak egy heti 20 órás munkavállalási engedélyt. Sok függ attól, hogy milyen szinten beszélsz angolul, amikor munkát kezdesz keresni, milyen szakmai tapasztalataid vannak, mennyire vagy “bevállalós”, talpraesett. A magyar kiutazók szerencsére “a jég hátán is megélnek”, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a kiérkezés után 4 héten belül már megvan az első munkahelyük. Bármilyen munkát elvállalhatsz, bárhol dolgozhatsz, a fizetésed sincsen korlátozva. A tanuló vízumoddal kapott egyik feltétel, hogy az iskolai órák minimum 80%-án részt kell vegyél. Tehát olyan munkahelyen gondolkozz, amely időben, energiában összeegyeztethető a tanulással.Kattints az alábbi kérdésekre, hogy mindent megtudhass, ami a tanuló vízumhoz járó munkavállalási engedélyről csak tudni érdemes.Mennyit dolgozhatok tanuló vízummal?Tanuló vízummal heti 20 órát dolgozhatsz legálisan, amikor tanítási időszak van az iskolában. Az iskolai szünetekben (és ebből jó sok van Ausztráliában) korlátlanul, akár heti 40 órás főállásban is vállalhatsz munkát legálisan. A tanfolyamod befejezése utáni 1 hónapban, amikor a tanuló vízumod még érvényes, szintén főállásban dolgozhatsz.

A családtagjaim is kapnak munkavállalási engedélyt?

A veled együtt utazó családtagok (házastárs, élettárs, 18 éven aluli gyerek) szintén kapnak munkavállalási engedélyt, amivel max. heti 20 órában dolgozhatnak a vízum teljes ideje alatt. Amennyiben te Master vagy PhD képzésben veszel részt, a veled utazó családtagok korlátlanul dolgozhatnak, de csak ebben az esetben.

Hogyan kell kiváltani az adóazonosító számot?

A munkáltatód az adóazonosító számodat (TFN = tax file number) fogja tőled kérni, amikor alkalmazásba vesz. Az TFN ingyenesen igényelhető, szintén érdemes az interneten keresztül intézni, vagy az Ausztrál Adó Hivatal (ATO) irodáiban személyesen. Postán küldik ki 1-3 héten belül, de már ezalatt is kereshetsz munkát.

Mi is a “diákmunka”?

A “diákmunka” kifejezést olyan alkalmi, félállású munkákra használjuk, amelyeket jellemzően a tanuló vízummal kiutazók vállalnak Ausztráliában. Ezeknél a munkáknál az a jó, hogy:

-Viszonylag alacsonyabb szintű (de nem nulla!!!) nyelvtudással is végezheted
-Rövidebb időre is vállalhatod (amíg nem lesz jobb, vagy lejár a vízumod)
-Rugalmas időbeosztásban is dolgozhatsz (iskolai időn kívül, este, hétvégén, kora reggel stb.)
-Gyorsan beletanulhatsz a szakmába, nem kell magas szintű szaktudás hozzá

AIEC QUEST Ausztrál Nemzeti Oktatási Intezet Budapest.

No Responses to “Diákmunka Tanulj Ausztráliában”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: