AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Študij in Delo v Perth Zahodna Avstralija

Pozdravljeni!  Študij v Perth Zahodna Avstralija.  Naj se vam najprej na hitro predstaviva, sva mladi par 27-25 let iz okolice Nove Gorice. V Australijo sva prišla Julija 2011 predvsem zaradi novih dogodivščin zaradi katerih te odločitve ne obžalujeva. Najprej sva bila nastaljena v Melbournu kjer sem hodil pol leta na tečaj angeščine. Nato pa sva se odločila da bovo najino bivanje v Australiji podaljšala in odločil sem se, da se bom vpisal v šolo za Interior Design. Po temeljitem premisleku in po ponudbah šol in predvsem glede finančne plati, sva se z punco odločila za naslednji podvig in sicer preseliti v Perth. Cena šole je bila za nekaj tisoč dolarjev cenejša.

Tako da sva konec januarja pristala v Perthu. Najprej sva doživela popolni šok, saj sva se navadila velemesta Melbourna- tam je neprestano gneča, polno ljudi na cestah ob vsakih urah, veliko restavracij barov neprestano odprtih, prav tako trgovin z oblačili. Tukaj je stanje popolnoma drugačno saj je Perth sicer zelo veliko mesto ampak ne takšno kot je Melbourne. Center mesta je zelo majhen in nič kaj posebnega. Tako se nama je Perth nič kaj posebnega zdel kakšen mesec dni.

Po tem mesecu sva oba odprla oči in videla kakne je Perth v resnici. Gre za očarljivo mesto z majhnim središčem. Okolica centra je obdana z mnogimi predmestji, za katere sprva sploh nisva vedela da so vedno živahna in polne ljudi. Ima prečudovite plaže, katerih morje je turkizno modro, popolnoma osupljivo. Ljudje so tudi prijazni in prijetni kot vsepovsod po Australiji.

No ja pustimo sedaj mesto, kot mesto, rad bi se dotaknil še malo glede šole.

Kot sem že zgoraj omenil sem vpisal v šolo za Interior Design in sicer TAFE Central Institute of Technology – Education & Training International Western Australia.

Šola je imela pogoje za vpis in sicer angleščino, tako da sem jim moral priložiti certifikat IV iz znanja angleščine. Cena enega šolskega leta znaša 10.500aud za internacionalne študente.

Šola za Interior Design traja dve oziroma tri leta (advance diploma of interior design).  Sedaj končujem 1. Semester 1. Letnika in lahko rečem da sem zelo zadovoljen. Oprema v šoli je v odličnem stanju, kakor tudi storitve. Odnos  profesorjev je zelo profesionalen, vedno so nam na voljo in pripravljeni vedno pomagati. Študij ne temelji toliko na teoriji ampak bolj na praktičnem delu in na ta način je študij bolj zanimiv in tudi bolj kakovosten po mojem mnenju.

Upam da vam je moja kratka predstavitev Pertha, kako ga midva z mojo parterico vidiva  in doživljava kaj pomagalo pri odločitvi oziroma pri boljši predstavi.

 

Lep pozdrav.

 

Goran in Manca

 

Več informacij o študija,dela in vizum za Avstralijo AIEC Australian International Education Centre Budapest, kliknite skozi.

 

No Responses to “Študij in Delo v Perth Zahodna Avstralija”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: