AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Kylie Minogue Budapest Koncert Október 2014

Kylie Minogue, Ausztrália apró büszkesége ősszel a magyar közönségnek is megmutatja, hogy kicsi a bors, de erős.

Az énekesnő idén tavasszal adta ki legújabb a lemezét, Kiss Me Once címmel, melyről már négy kislemezt is ismerhetünk – az Into The Blue a rádiókat, a Sexercize videójával a férfiakat, míg az I Was Gonna Cancel a különleges klippekért rajongókat hódította meg, míg a Crystallize a rákbetegeket segítő alapítvány kampányának része. Az énekesnő albuma megjelenése után nem sokára bejelentette, hogy turnéra indul, a show-ból pedig Budapest is kap egy adaggal.

Október 18. 20:00

Kylie Minogue: Kiss Me Once

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie összesen 16 országban fogja előadni showműsorát, Budapesten október 18-án lép majd fel a Budapest Sportarénában. Minogue kisasszony mindig is híres volt káprázatos koncertjeiről, a hagyományt pedig folytatni fogja bemutatva új lemeze dalait és persze nem megfeledkezve az olyan régi nagy slágerekről sem, mint a Spinning Around, I Should Be So Lucky, Can’t Get You Out Of My Head vagy az All The Lovers.

 

1968–86: Gyermekkora és pályájának kezdete

Kylie Ann Minogue 1968. május 28-án Melbourneben, Ausztráliában született. Édesapja Ronald Charles Minogue könyvelő, édesanyja Carol Ann Jones táncosnő. Két testvére van, Dannii Minogue, aki szintén énekesnő, és bátyja, Brendan, aki operatőrként dolgozik Ausztráliában. Kylie a Camberwell iskolában tanult Melbourneben.

A Minogue testvérek karrierje az ausztrál televízióban kezdődött 12 évesen, amikor Kylie kisebb szerepeket kapott a The Sullivans és a Skyways című szappanoperában, majd a népszerű Henderson Kids-ben. 1983-ban aYoung Talent Time elnevezésű zenei műsorban énekelt először – ekkor 15 éves volt –, ahol húga, Dannii rendszeresen fellépett. 1986-ban a Neighbours (Szomszédok) című ausztrál szappanoperában játszotta Charlene Mitchell szerepét, aki egy garázsban szerelőként dolgozik.

 

1987–92: Kylie, Enjoy Yourself, Rhythm of Love és Let’s Get to It

Kylie zenei karrierje a Fiztroy Footbal Klub javára rendezett jótékonysági koncerten kezdődött, ahol a Szomszédok (Neighbours) című sorozat szereplői is felléptek. Kylie előadta Little Eva “The Loco-Motion” című dalát, majd szerződést kötött a Mushroom Records kiadóval, ahol a dal megjelent kislemezen. A dal Ausztráliában hét hétig listavezető volt, és ez volt a legtöbbet eladott kislemez Ausztráliában a ’80-as években.

 

1994–98: Kylie Minogue és Impossible Princess

Kylie 1994 végén átigazolt a Deconstruction kiadóhoz, és egy új szakasz kezdődött zenei karrierjében is. Új albuma, mely Kylie Minogue néven jelent meg 1994-ben, vegyes kritikákat kapott. Az albumról kimásolt “Confide in Me” című dal négy hetet töltött az ausztrál listákon. A következő “Put Yourself in My Place” című dal sztriptíz videóját Jane Fonda inspirálta. A harmadik kislemez a “Where Is the Feeling” a Brit Top 20-as listán a 16. helyig jutott és 250.000 példányban kelt el. Ebben az időben szerepelt Kylie Jean-Claude Van Damme oldalán a Street Fighter című filmben. A film mérsékelt sikere az USA-ban 70 millió dollár bevételt hozott a készítőknek. AThe Washington Post egyik embere Richard Harrington a legrosszabb színésznőnek titulálta Kylie-t. Későbbi filmes próbálkozásai nem igazán arattak sikert, így visszatért Ausztráliába, ahol megjelent egy rövidfilm róla 1995-ben Hayride to Hell címmel.

 

1999–2004: Light Years, Fever és Body Language

Kylie 1999-ben szakított a Deconstruction kiadóval, és átigazolt a Parlophone-hoz, oda ahol a Pet Shop Boys is kiadja felvételeit. Ebben az évben Kylie Barbadoson töltött egy kis időt, majd visszatért Ausztráliába, ahol felvette a Sample People című film egyik dalát, melyet eredetileg Russell Morris énekelt, a címe A Real Thing nevet viselte. 2000-ben megjelent Kylie Light Years című albuma, mely igazán átütő sikerre számított, és sok táncolható dance zenét tartalmazott. Európában, Ázsiában, és Ausztráliában is jelentős eladásokat produkált az album, és több millió példányszámban kelt el. A “Spinning Around” című dala volt az a dal, mely több hétig listavezető volt, és ezt már tíz év óta nem sikerült túlszárnyalnia. A második kislemez az “On a Night Like This” volt, mely szintén listavezető lett az Egyesült Királyságban, és Ausztráliában is. Ezen az albumon is szerepelt szintén egy duet Robbie Williams-szel, a “Kids”, mely Robbie albumán is szerepelt, és a második helyen végzett a brit listán.

Két évtizednyi lenyűgöző eredményei dacára, Kylie Minogue éppen repülőrajtot készül venni karrierjével. Miután 2013-ban management szerződést kötött a Roc Nationnel, most ismét a világ meghódítására készül.

 

További információt a zene és a kultúra Ausztráliában kattintással.

No Responses to “Kylie Minogue Budapest Koncert Október 2014”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: