AIEC Australian International Education Centre Budapest Europe
AIEC Budapest news about international education, study, student, travel and SEO marketing news for Australia, Europe and Turkey.

Munka- és karrier lehetőségek Ausztráliában

Tanulmány munka utazás él Ausztráliában.  Mit kell tenni, hogy kint dolgzohasson valaki?  És ha már ott van, mennyit kereshet?  Az ausztráliai munkavállalás feltételei magyar állampolgárok esetében, a különböző vízumtípusoknál eltérőek.

Vízumtípusokkal vállalható munka:

  • Turista vízum esetében – nem engedélyezett a munkavállalás, bár könnyen megszerezhető a vízum
  • Diákvízum esetében – 20 óra / hét munkavállalás lehetséges, illetve iskolaszünet alatt teljes idős munkavállalás engedélyezett (részleteket lásd alább)
  • Szponzorált munkavállalási vízum esetében – teljes idejű munkavállalás lehetséges, de a szponzoráló munkaadóhoz kötődik

Diákvízum.  Legálisan heti 20 óra munka vállalható a kurzus megkezdésétől (figyelem, nem átlagolható hónapos viszonyban, azaz nem megengedett ’A’ héten 10 óra, utána ’B’ héten 30 óra!) hivatalos iskolaszünetek alatt a munkavállalás korlátlan szükséges hozzá az úgynevezett Tax File Number kiváltása, mely egyfajta adószám könnyedén és korlátlanul hosszabbítható partnernek is megengedett a munkavállalás, ugyanúgy heti maximalizált 20 órában dolgozhat, iskolába legfeljebb 3 hónapot járhat

Vállalható munkák.  Az, hogy milyen munkát tud valaki vállalni, nagyban függ a nyelvtudásától!

Alap szintű nyelvtudással általában a következő munkák találhatók:

Mosogatás, Konyhai segítő, Takarítás, Autómosás, Építőipari munkás, Költöztetés, Árufeltöltés.

Szezonális munka. Ez nagyon divatos a külföldiek körében. Gyümölcsszedés. A növények nem egyszerre érnek be, így ez egész éves munka.Pl.:  Északon mangó, Brisbane mellett banán, délen szőlő,. Napi 10 órás munka, kb.  heti 1000-1400au$, a szállást és az ellátást a munkaadó állja. Ideális turistáknak, akik önellátóan akarják beutazni a kontinenst.

Közép szintű nyelvtudással a következő munkák találhatók:

Pincér, Pultos, Bolti eladó, Recepciós, Pénztáros, Babysitter.

Felsőfokú nyelvtudással számtalan lehetőség közül lehet válogatni, és leginkább a szakmádban éri meg elhelyezkedni.

Tanácsaink, tapasztalatok, egy kis bátorítás…

Aki tényleg akar dolgozni, és nem sajnálja az energiát, és időt, hogy felkutassa az állásokat, az talál munkát! (hirdetések, internet, munkaközvetítő irodák)

Nem lebecsülendőek a kiutazás legelején talált első munkalehetőségek (mosogatás, takarítás), hisz ezeknek a munkáknak igen nagy szerepe van. Egyszóval, ha már van állás, akkor el tudja magát tartani az ember, és nem kell az otthonról hozott tartalékait felélnie. Közben úgy is nyílik mindenkinek lehetőség, hogy megfelelőbb munkát keressen.

Mindenki számára ajánlott, hogy az elején vállaljon el olyan típusú munkát is, ami esetleg nem a szíve csücske, hiszen ezzel is előnyt szerez addig, amíg megtalálja a neki megfelelő állást.

Bevált módszer, ha az ember megérkezése után a nyakába veszi a várost, és egy összeszedett önéletrajzzal bekopogtat a különböző vendéglátó egységekbe.

Használjuk az internetet! Számos weboldal lesz segítségedre az álláskeresésben. Ime néhány:

További információt a foglalkoztatást és a karrier Ausztráliában kattintással.

No Responses to “Munka- és karrier lehetőségek Ausztráliában”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: